Para mis amigas y amigos.

Con este video quiero dar las gracias a mis amigos y amigas por su apoyo, paciencia y comprensión y decirles que pueden contar conmigo como yo lo hago con ellos.

¡¡¡Gracias, sois geniales!!!



La diversidad permite se conocedores de todo, la unidad ayuda a encauzar los esfuerzos con un propósito, pero entre lo estas fuerzas hay frágil balanza.

Luís Gabriel Carrillo Navas

jueves, 17 de julio de 2008

Miembros del Foro de Vida Independiente se manifiestan ante el Gobierno Catalán


COL·LECTIUS

Discapacitats greus reclamen assistents personals adequats

Denuncien que la proposta del govern no preveu prou ajuts per permetre un projecte de vida independent

Sònia Pau


Una cinquantena de membres del Fòrum de Vida Independent i de la federació Ecom es van manifestar ahir davant del Parlament de Catalunya per defensar el dret a l'assistència personal de les persones que necessiten suport per a la vida diària. La setantena de persones que pateixen una discapacitat física greu i participen des de fa mesos en un projecte pilot, precisament per valorar com hauria de ser la prestació ideal d'assistència personal per poder organitzar el seu projecte de vida sense dependre de familiars, es van declarar decebudes amb la proposta del govern.
"No ens han escoltat, la proposta de l'esborrany, que és l'únic que hem vist fins ara, no té res a veure amb les conclusions de l'experiència pilot", es va queixar Antonio Centeno, un dels manifestants. El fet és que Catalunya ha sigut pionera en la regulació de l'assistent personal per als beneficiaris de la llei de la dependència, però la regulació no convenç els discapacitats.
Centeno, que necessita ajut per fer les tasques més bàsiques del dia a dia, posa el seu cas com a exemple: actualment, gràcies al pla pilot, té un ajudant personal deu hores al dia que li permet llevar-se i fer la higiene personal, anar a treballar com a professor de matemàtiques i, a més, fer vida social, quedar amb els amics o anar al cinema, però calcula que el que li oferirà la llei de la dependència seran unes cinc hores d'assistència. "Ens havien promès un vestit a mida i al final no ho és. Perquè sigui una eina eficient, el servei s'ha de poder adaptar a les necessitats de cadascú", manté.
L'ordre que regula la prestació es va publicar ahir mateix al DOGC i preveu dues modalitats: l'assistent per acompanyar activitats laborals o educatives i el de suport personal i integració laboral o educativa. En el primer cas, es tracta d'entre 60 i 80 hores mensuals, amb un import màxim de 568,98 euros compatible amb ajuda a domicili o centre de dia. En el segon, es preveu l'assistència en horari de dedicació completa. "L'ajuda màxima són 1.300 euros -denuncia Centeno- i només permeten pagar cinc hores d'ajuda diària". Això significa que els grans dependents continuaran depenent de la família i que els assistents cobraran sous de misèria, diu Centeno.
Les associacions consideren que la llei de dependència continua prioritzant la residència per als grans dependents i no es fa cap esforç per facilitar la vida a casa. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, va emplaçar les entitats a una reunió al setembre per tal de buscar solucions abans de finals d'any.
Fuente: AVUI

No hay comentarios: